Loading...
Uncategorized

KANAK-KANAK BOLEH MAKAN SEMUA VITAMIN SHAKLEE?

Assalamualaikum semua.
Haritu kami dok borak2 supplement dekat grup,
Biasalah jump dari topik ke topik, share ilmu berapa daily dose setiap vitamin dan sebagainya.
Kalau orang dewasa banyak mana, bebudak banyak mana, tiba2 ada rakan yang bangkitkan soalan
vitamin untuk kanak2
Soalan : Owh kalau macam tu, semua vitamin Shaklee kanak2 boleh makan la ye, kena kecilkan dose je ke?”
Jawapan :
Kebanyakan supplement di pasaran diformulasikan untuk kegunaan orang dewasa kecuali jika dinyatakan diformulasi untuk kanak2, maka bolehlah bagi supplement tersebut kepada kanak2 tanpa waswas.
vitamin shaklee untuk kanak2
Vitalea Children dan Mealshake untuk kanak2
Shaklee ada 2 supplement utama yang diformulasi untuk kanak2 iaitu MEALSHAKES dan Vita-Lea for Children. Vitamin ini boleh diberikan kepada kanak2 seawal usia setahun tanpa was-was.
Yang lain yang general macam omegaguard, ostematrix, kita kena study dulu daily dose yang dicadangkan untuk kanak2 berapa. Then tengok contain supplement kita ade berapa nutrient per tablet/capsule, pastu kita boleh kira camni
Contoh OmegaGuard
Daily dose kanak2 600mg fish oil
OmegaGuard ade 1000mg fish oil per capsule
Jadi, memadai bagi 1 biji selang 2 hari
Tapi as long as budak xde masalah minum susu, pemakanan baik, bukan extreme picky eater, kanak2 tersebut tidak perlukan supplement di usia awal)
Senarai supplement shaklee lain macam herblax, alfalfa, gla, vitalea, phytocol, lecithin dan sebagainya(banyak lagi hewhew) boleh bagi atas nasihat pakar untuk kanak2 yang mengalami masalah kesihatan yang serius.
Kanak-kanak normal, sihat dan aktif mungkin hanya memerlukan vitamin A,B,C,D,E,K, mineral zat besi, kalsium, dan asid lemak omega-3.
Jadi, penting untuk mempunyai ilmu tentang vitamin dan mineral yang diperlukan oleh kanak2, daily dose, dan ilmu2 berkaitan, jangan main taram je tau.
Jika ada mommies yang rasa anak2 ada masalah makan, underweight, sistem imun rendah sentiasa diserang demam dan selsema, boleh dapatkan nasihat pakar. Jika pakar berpendapat bahawa anak anda perlu mengambil supplement, berikan vitamin yang terbaik untuk anak2 anda.
Klik sini untuk cari kak imm. www.wasap.my/60179191671

Rakan Shaklee Anda

imm @ Hanim Che Hassan
Tel/SMS : +6017 9191 671

Personal FB : Hanim Hassan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: