Loading...
DETOX

KELUAR JERAWAT BILA DETOX? INI YANG PERLU ANDA LAKUKAN

Assalamualaikum,

Korang pernah berdetox tak? Anyway tahu tak ape itu detox? Kalau belum tau, klik sini tau untuk baca detail mengenai DETOKS/DETOX.

Lain orang lain effect detox. Bergantung pada orang tu sendiri. Badan masing2 tak samakan. Cara pemakanan korang tak sama dengan saya. Jenis kulit korang pun tak sama. Jadi kesan semasa detox adalah berlainan.

Organ terbesar di badan kita adalah kulit. Kulit juga adalah organ yang bebaskan toksin. Jadi imagine bila kita detoks, kulit akan keluarkan toksin.

Masalah paling biasa bagi orang yang berdetox ialah keluar jerawat secara serentak (dan menyeramkan).

jerawat akibat detox, breakout

Teorinya:
Orang yang ada masalah kulit berjeragat dan jerawat ni mempunyai celaan dalam kulit. Yang menunggu masa untuk naik ke permukaan luar kulit dan menjadi jerawat. Jika tak keluar harini ia akan keluar esok lusa.

Sebab tu ada orang sebulan 5-10 jerawat keluar. Lepas dah hilang jerawat tu, keluar lagi 5-10 bulan depan.

Maka ia berterusan begini.

Sebab jerawat itu sudah berada dalam lapisan kulit. Tunggu masa nak keluar. Teori ni apply utk mereka yg ada masalah jerawat sahaja.

Bila detox, dipercayai detox itu sendiri menolak jerawat di dalam lapisan kulit untuk keluar serentak.

Semua celaan yang menunggu dalam lapisan kulit akan keluar serentak. Kalau selalunya kita ada 5-10 jerawat sebulan, bila detox, berpuluh2 jerawat kecil naik ke permukaan kulit sekaligus.

Pada tahap ini ramai yang panik sampai stop detox.

Kita pilih nak keluarkan semua jerawat sekarang sampai tiada lagi akan tertinggal dalam kulit dan kulit tiada lagi masalah jerawat? Atau nak terus ada masalah 5-10 jerawat muncul setiap bulan?

Tujuan utama ialah untuk memiliki tubuh badan yang sihat tanpa toksin, jadi kita seharusnya tak perlu takut dan panik jika jerawat tumbuh dengan teruk semasa kita berdetox.

Bila simptom detox akan muncul?
1-7 hari selepas start detox.

Berapa lama simptom detox berlaku?
Bergantung pada individu. 1 minggu hingga 1 bulan. Simptom tu akan mula dengan teruk dan makin berkurangan secara berperingkat sehingga semuanya hilang sepenuhnya.

Cara yang baik untuk elakkan jerawat semasa detox adalah:-

  • Clearkan pori2. Supaya peluh dan toksin keluar dengan baik tanpa tersumbat.
  • Rajin scrub muka akan clearkan pori dan halang pori dari tersumbat. Kita boleh elakkan jerawat jikalau pori tak tersumbat.
  • Banyakkan minum air untuk cepat singkirkan toksin.
  • Banyakkan sayur dan buah. Amalkan vitamin C dan basuh muka dengan sempurna.

Apa langkah yang perlu dibuat jika jerawat tumbuh dengan banyak?
Bila anda alami jerawat yang teruk selepas mula detox, rujuk personal sid atau upline anda. Tangkap gambar dan tunjukkan agak upline dapat beri nasihat yang sesuai. Jerawat kerana detox tak perlu dirisaukan. Teruskan detox kerana jerawat akan mula menyembuh dan tidak akan tumbuh lagi. Healing crisis ini akan terjadi dalam masa 3 minggu.

Selepas fasa detox berakhir, apa langkah yang boleh dilakukan?
Lepas melalui fasa ni, baru tambah collagen dan sapu masker vitamin E untuk hilangkan parut. Tambah ESP untuk hasilkan sel kulit yang cantik dan gebu. Liang pori menjadi halus dan kulit sempurna.

Testimoni detox

healing crisis,jerawat akibat detox
Kes detox dan alami breakout yang lebih teruk. Tapi beliau tetap teruskan berdetox dengan Vivix. Pada bulan kedua, jerawat mula berkurangan dan mengecut.

 

detox,vivix,jerawat teruk sembuh
Beliau tak jual Shaklee tapi seorang doktor yang makan Shaklee dan berjaya hilang jerawat melalui supplemen Shaklee. Kini beliau mampu tersenyum ceria kerana sudah bebas jerawat
Anda ingin detox tetapi masih risau dengan kesan sampingannya? Meh whatsapp saya untuk dapatkan tips dan produk detox yang sesuai untuk keperluan anda.

KENAPA PERLU MEMILIH SHAKLEE?

Kami memberi jaminan bahawa Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam. Selamat . Semulajadi . Berkesan. Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya. Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

KENAPA PERLU PILIH SAYA?

Hai, saya Hanim Che Hassan atau boleh panggi cik imm @ kak imm, merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda.

Saya terlatih dan sentiasa mendapat ilmu nutrisi yang tepat dari leader dan ahli team yang rata-ratanya merupakan ahli perubatan profesional, oleh itu saya akan membantu anda membuat pilihan vitamin yang terbaik untuk kesihatan anda.

Saya akan memberi “after service” yang terbaik agar anda sentiasa mendapat manfaat yang optimum dari pembelian vitamin yang dibuat melalui saya. Anda akan mendapat konsultasi berterusan daripada saya.

NAK BELI VITAMIN SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

1) Belian online secara “self service” dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda. Klik imej Esell di bawah untuk membeli sendiri vitamin anda.

2) Belian di cawangan Shaklee terdekat. Anda boleh mengunjungi cawangan shaklee terdekat untuk membeli secara walk-in.

Head Office : Tingkat 3A, Empire Tower, Subang Jaya
Cawangan Kuala Lumpur : Seksyen 1, Wangsa Maju (area bersebelahan Alpha Angel)
Cawangan Ipoh : Jln Medan Istana, Ipoh Raya
Cawangan Penang : Jln Todak 1, Bandar Seberang Jaya
Cawangan JB : Taman Molek, Johor Bahru
Cawangan Kota Bharu : Jln Sultan Yahya Petra (opposite Billion)
Cawangan Kota Kinabalu : Jalan Lintas, Kota Kinabalu

3) Beli secara online/COD melalui saya dengan menghubungi saya di talian WhatsApp (www.wasap.my/60179191671).

Harga pembelian anda tertakluk kepada harga runcit. Anda akan layak untuk menikmati penjimatan sehingga 20% jika mendafatar keahlian Shaklee.

NAK DAFTAR AHLI SHAKLEE

Untuk mendaftar sebagai ahli shaklee, anda mempunyai 2 cara iaitu:-

1) Mendaftar online secara “self service”. Anda akan diminta mengisi borang online sendiri.

Klik imej untuk mendaftar keahlian Shaklee

2) Daftar melalui saya. Anda hanya perlu memberi maklumat yang diperlukan kepada saya dan saya akan menguruskan pendaftaran keahlian anda. Klik Saya Ingin Jadi Ahli Shaklee

*Pendaftaran keahlian akan dikenakan yuran keahlian sebanyak RM 79.60

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, VICTORIES ARE US TEAM (VsRUTeam) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel dan leader yang berkaliber. Kami juga adalah susur galur RYG Team yang merupakan team nombor satu di Malaysia.

Rakan Shaklee Anda

Hanim Che Hassan (Kak Imm)
Tel/SMS : +6017 9191 671
WhatsApp : www.wasap.my/60179191671
Shop FB Page: Vitamins’R’Us – Pengedar Shaklee Kelantan
Personal FB page : Imm Che Hassan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: