Loading...
Uncategorized

BAGAIMANA VIVIX BANTU KURANGKAN RISIKO SERANGAN JANTUNG

Assalamualaikum

Bagaimana serangan jantung berlaku


sumber : NHLBI


Serangan jantung berlaku apabila pengaliran darah yang kaya dengan oksigen kepada jantung tersekat akibat salur darah arteri tersumbat.

Salur darah arteri tersumbat (atherosclerosis) terjadi apabila timbunan plak LDL (lemak jahat) menempel pada dinding arteri. Salur arteri makin sempit jadi darah sukar melaluinya untuk bawa oksigen kepada jantung.

Lemak makanan yang kita makan terbahagi kepada dua. Lemak jahat LDL dan lemak baik HDL. Lemak baik HDL fungsinya menyingkirkan lemak jahat LDL dari darah kita.

Tapi masalahnya, tengoklah budaya makan kita rakyat mesia ni. Makanan berminyak, burger, kek, aiskrim, kari, semua tu penyunbang utama lemak jahat LDL. Sumber lemak baik HDL contohnya dari minyak zaitun, tapi berapa kerap kita guna minyak zaitun dalam masakan kita kan?

So, rakyat mesia memang tak dinafikan gemuk sebab lemak jahat ni semua. Bayangkan ekk, kalau lemak dah tersumbat kat kulit sampai kalau tampar kulit pun lemak bergoyang sakan, fikir sendiri lah saluran arteri kite tersumbat camane. Ngeri kann😱😱😱

Bagaimana pulak vivix boleh bantu kurangkan risiko serangan jantung ni?
vivix, 100% semulajadi
Dengan amalkan vivix, vivix boleh bantu untuk tambahkan lemak baik HDL dalam darah untuk angkut dan singkirkan lemak jahat LDL. Makin banyak HDL dalam darah, makin sukar la lemak jahat LDL nak menempel dekat salur darah kan. 

Maka, salur darah kite pun clear dan lancar bak highway, sekaligus menurunkan risiko serangan jantung.

Ada testimoni dari customer yang amalkan vivix selama 2 bulan tunjukkan result darah, kolesterol dan lemak dia jadi normal from very high before. Lemak baik HDL naik dan lemak jahat LDL menurun.

By the way, semua tahu kan, salur darah tersumbat juga boleh akibatkan stroke. Kalau dah terlambat, dah kena stroke pun, masih boleh ke amalkan vivix?

Boleeehh, terlajak perahu boleh diundur, terlajak kena stroke boleh diikhtiar.

Orang lepas stroke ada kerosakan saraf akibat darah tak sampai pada bahagian tertentu di otak. Saraf rosak maka reflect pada bahagian tubuh dia yang tak boleh jalan atau gerak.

Jadi peranan vivix kat sini ialah repair balik saraf yang rosak tadi, dan bina balik sel2 saraf yang baru. Bila saraf dah terbina balik, pesakit perlu buat fisio untuk ajar otot2 bergerak. Kat sini pun vivix membantu dengan menjana tenaga untuk otot jalankan aktivitinya.

Hebatkan vivix? 



Kalau anda nak cuba berikhtiar masalah kesihatan dengan vivix, boleh pm terus kak imm di 0179191671 ye. Banyak lagi yang kita nak kongsikan macam cara pengambilan tu semua. So, pm 0179191671 tau.

KENAPA PERLU MEMILIH SHAKLEE?

Kami memberi jaminan bahawa Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam. Selamat . Semulajadi . Berkesan. Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya. Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

KENAPA PERLU PILIH SAYA?

Hai, saya Hanim Che Hassan atau boleh panggi cik imm @ kak imm, merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda.

Saya terlatih dan sentiasa mendapat ilmu nutrisi yang tepat dari leader dan ahli team yang rata-ratanya merupakan ahli perubatan profesional, oleh itu saya akan membantu anda membuat pilihan vitamin yang terbaik untuk kesihatan anda.

Saya akan memberi “after service” yang terbaik agar anda sentiasa mendapat manfaat yang optimum dari pembelian vitamin yang dibuat melalui saya. Anda akan mendapat konsultasi berterusan daripada saya.

NAK BELI VITAMIN SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

1) Belian online secara “self service” dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda. Klik imej Esell di bawah untuk membeli sendiri vitamin anda.

2) Belian di cawangan Shaklee terdekat. Anda boleh mengunjungi cawangan shaklee terdekat untuk membeli secara walk-in.

Head Office : Tingkat 3A, Empire Tower, Subang Jaya
Cawangan Kuala Lumpur : Seksyen 1, Wangsa Maju (area bersebelahan Alpha Angel)
Cawangan Ipoh : Jln Medan Istana, Ipoh Raya
Cawangan Penang : Jln Todak 1, Bandar Seberang Jaya
Cawangan JB : Taman Molek, Johor Bahru
Cawangan Kota Bharu : Jln Sultan Yahya Petra (opposite Billion)
Cawangan Kota Kinabalu : Jalan Lintas, Kota Kinabalu

3) Beli secara online/COD melalui saya dengan menghubungi saya di talian WhatsApp (www.wasap.my/60179191671).

Harga pembelian anda tertakluk kepada harga runcit. Anda akan layak untuk menikmati penjimatan sehingga 20% jika mendafatar keahlian Shaklee.

NAK DAFTAR AHLI SHAKLEE

Untuk mendaftar sebagai ahli shaklee, anda mempunyai 2 cara iaitu:-

1) Mendaftar online secara “self service”. Anda akan diminta mengisi borang online sendiri.

Klik imej untuk mendaftar keahlian Shaklee

2) Daftar melalui saya. Anda hanya perlu memberi maklumat yang diperlukan kepada saya dan saya akan menguruskan pendaftaran keahlian anda. Klik Saya Ingin Jadi Ahli Shaklee

*Pendaftaran keahlian akan dikenakan yuran keahlian sebanyak RM 79.60

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, VICTORIES ARE US TEAM (VsRUTeam) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel dan leader yang berkaliber. Kami juga adalah susur galur RYG Team yang merupakan team nombor satu di Malaysia.

Rakan Shaklee Anda

Hanim Che Hassan (Kak Imm)
Tel/SMS : +6017 9191 671
WhatsApp : www.wasap.my/60179191671
Shop FB Page: Vitamins’R’Us – Pengedar Shaklee Kelantan
Personal FB page : Imm Che Hassan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: