Loading...
VIVIX®

MANFAAT VIVIX UNTUK PESAKIT KANSER

vivix, 100% semulajadi

Assalamualaikum.

Saya ada menyertai kelas bertajuk Apakah APAKAH MANFAAT VIVIX KEPADA PESAKIT KANSER. Sebelum menulis isi kandungan kelas dengan lebih mendalam, jom sama2 tambah ilmu mengenai KANSER dulu.

KANSER ADALAH SILENT KILLER. Orang biasanya tak sedar dia ada kanser. Pergi dekat doktor check rupanya dah stage 4. Kanser dah merebak, dah takboleh rawat dah. Sebab tu kita panggil kanser ni pembunuh senyap.

Kanser ni secara amnya adalah penyakit di mana sel dalam badan kita tumbuh secara ABNORMAL, dan berpotensi MEREBAK ke tempat lain.

Sel normal akan membahagi macam biasa. Sampai satu tahap kalau sel tu dah mencukupi dia akan stop membahagi.

Contohnya sel kulit. Setiap hari akan ada kulit mati, dan akan ada sel baru tumbuh. Bila dah cukup, otak bagi signal untuk dia stop membahagi dulu. Tunggu sel lain mati, dia buat pembahagian sel semula nak hasilkan sel kulit baru.

Dalam proses pembahagian sel membentuk sel baru, Allah telah programkan satu proses unik yang digelar APOPTOSIS oleh ahli sains.

Bila badan kita terdedah pada radikal2 bebas di sekeliling, ada potensi DNA dalam sel kita rosak. Bila DNA rosak, sel tu akan jadi abnormal dan mutated, bahasa senangnya CACAT.

Apoptosis ialah proses sel memusnahkan diri sendiri aka “bunuh diri” bila dia tau dia cacat. Jadi semua sel CACAT, akan bunuh diri, supaya sel CACAT tu tak membahagi.

Tapi sel kanser ni ibarat SEL CACAT YANG DEGIL. Sel cacat degil ni dia taknak bunuh diri. Bila berlaku mutasi, sel rosak ni dia tak bunuh diri . Dia membahagi juga, berkembang biak, maka jadilah sel kanser.

Untuk pengetahuan, hampir semua organ boleh kena kanser. Otak, mata, telinga, tekak, mulut, paru2, usus, prostate, pundi kencing, otot tangan, kaki dan sebagainya.

BAGAIMANA SEL KANSER BOLEH MEMBUNUH?

Sel kanser ni dah la cacat, degil, dia juga SANGAT JAHAT.

  1. Sel kanser dia membiak beranak pinak, jadi ketumbuhan. Bila ketumbuhan tu membesar dia akan kacau fungsi organ tempat dia bertapak tu.
  2. Selepas rosakkan organ pertama, sel kansel akan merebak ke organ lain dan rosakkan organ2 lain pulak. Bila semua organ rosak dan tidak berfungsi, maka matilah manusia.

Punca yang menyebabkan kanser

  1. Keturunan. Seseorang boleh mewarisi DNA yang membentuk sel kanser dari keturunan. Jika anda mempunyai ibu bapa atau saudara terdekat yang pernah dijangkiti kanser, anda juga mempunyai risiko untuk terkena kanser.
  2. Kerosakan DNA akibat persekitaran dan gaya hidup.

– Merokok
– Kurang bersenam
– Terdedah kepada radiasi
– Penggunaan bahan kimia penyebab kanser (carcinogen)
– Obesiti
– Ketidakseimbangan hormon

Bagaimana vivix bermanfaat kepada pesakit kanser

1) Vivix tinggi dengan antioksidan untuk membantu melawan radikal bebas yang merosakkan sel.

2) Resveratrol dalam vivix membantu meningkatkan proses apoptosis.
Kajian membuktikan resveratrol dalam vivix berupaya menjadikan proses apoptosis lebih laju dan efficient.

3) Resveratrol menghentikan pertumbuhan saluran darah baru pada sel kanser.
Sel kanser akan berhenti merebak kerana tidak mendapat bekalan nutrisi untuk membiak dan akan mengecut.

Bagi pesakit kanser yang sedang menjalani kemoterapi, vivix boleh membantu menguatkan effect chemo dan mempercepatkan usaha membunuh sel kanser selain dari mengurangkan gejala kesakitan selepas sesi kemoterapi.

Dah baca manfaat vivix kepada pesakit kanser? Boleh sambung pembacaan anda di sini untuk kenal lebih detail memgenai vivix.

Testimoni pesakit kanser yang amalkan vivix.

teatimoni vivix, penawar kanser

teatimoni vivux, penawar kanser

Ingin menempah vivix untuk ikhtiar kesihatan anda? Klik sini untuk hubungi saya ye.

KEISTIMEWAAN SHAKLEE

Selamat

Produk yang selamat datang daripada bahan-bahan berkualiti dan itulah yang kami gunakan. Keselamatan mutlak amat penting di Shaklee dan kami tegaskan bahawa standard kami tiada tandingannya.

Terbukti

Para saintis kami sentiasa mencari bahan dan ramuan yang tulen dan mujarab dari alam semulajadi. Mereka juga menyemak terbitan saintifik dan menjalankan kajian mereka sendiri untuk mengesahkan keberkesanan dan kemujaraban produk kami.

Berkesan

Kajian Suplemen Pemakanan Shaklee merupakan satu Kajian perintis terhadap pengguna suplemen pemakanan jangka panjang. Kajian ini membuktikan bahawa mereka yang mengambil suplemen Shaklee memiliki tahap kesihatan yang jauh lebih baik.

KAMI AKAN BANTU ANDA

NASIHAT KESIHATAN

Saya adalah terlatih dan sentiasa mendapat ilmu nutrisi yang tepat dari leader dan ahli team yang rata-ratanya merupakan ahli perubatan profesional, oleh itu saya akan membantu anda membuat pilihan vitamin yang terbaik untuk kesihatan anda.

BELIAN PRODUK

Kami akan memudahkan pembelian produk Shaklee anda samada melalui online mahupun COD. Jangan ragu untuk mendapatkan khidmat kami kerana kami akan memastikan anda mendapat layanan terbaik sepanjang proses pembelian anda.

1) Belian melalui pengedar Shaklee berdaftar

Anda boleh membuat belian produk melalui kak imm kerana saya adalah pengedar Shaklee berdaftar (Shaklee ID : 1257008).

Pembelian boleh dibuat secara online dan kak imm akan mengepos produk belian anda. Bagi anda yang tinggal di kawasan Kota Bharu, Pengkalan Chepa dan Kubang Kerian, kak imm akan menghantar sendiri produk belian ke tangan anda.

2) Belian online secara “self service”

Jika anda sudah biasa dengan pembelian online, anda boleh membuat belian online menggunakan kad debit atau kad kredit anda sendiri. Klik imej Esell di bawah dan anda akan dibawa ke laman Shaklee untuk membeli sendiri produk anda.

3) Belian sendiri di cawangan Shaklee terdekat.

Anda boleh mengunjungi cawangan shaklee terdekat untuk membeli secara walk-in.

Senarai cawangan Shaklee

Head Office : Tingkat 3A, Empire Tower, Subang Jaya
Cawangan Kuala Lumpur : Seksyen 1, Wangsa Maju (area bersebelahan Alpha Angel)
Cawangan Ipoh : Jln Medan Istana, Ipoh Raya
Cawangan Penang : Jln Todak 1, Bandar Seberang Jaya
Cawangan JB : Taman Molek, Johor Bahru
Cawangan Kota Bharu : Jln Sultan Yahya Petra (opposite Billion)
Cawangan Kota Kinabalu : Jalan Lintas, Kota Kinabalu

Harga pembelian anda tertakluk kepada harga runcit yang mana nilainya lebih mahal. Jadi kak imm nasihatkan agar anda mendaftar keahlian Shaklee untuk menikmati penjimatan harga sehingga 20% dan pelbagai lagi bonus yang ditawarkan oleh Shaklee.

DAFTAR KEAHLIAN

Daftar sebagai ahli Shaklee untuk menikmati produk dengan harga yang lebih murah dan pelbagai bonus menanti anda.

Untuk mendaftar sebagai ahli shaklee, anda mempunyai 2 cara iaitu:-

1) Mendaftar online sendiri.

Klik butang di bawah dan anda akan dibawa ke laman Shaklee untuk mengisi borang pendaftaran secara online.

2) Daftar melalui saya.

Anda hanya perlu memberi maklumat yang diperlukan kepada saya dan saya akan menguruskan pendaftaran keahlian anda. Klik Saya Ingin Jadi Ahli Shaklee dan anda akan dibawa berhubung dengan kak imm melalui applikasi Whatsapp.

*Pendaftaran keahlian akan dikenakan yuran keahlian sebanyak RM 79.60

Jika anda masih ada pertanyaan, anda boleh menghubungi kak imm melalui talian whatsapp saya ye. Klik butang whatsapp di bawah ni je.

JANA PENDAPATAN

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, VICTORIES ARE US TEAM (VRUTeam) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel dan leader yang berkaliber. Kami juga adalah susur galur RYG Team yang merupakan team Shaklee nombor satu di Malaysia.

Rakan Shaklee Anda

Hanim Che Hassan (Kak Imm)
Shaklee ID : 1257008
Tel/SMS : +6017 9191 671
WhatsApp : www.wasap.my/60179191671
Shop FB Page: Vitamins’R’Us – Pengedar Shaklee Kelantan
Personal FB page : Imm Che Hassan

0 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: