Loading...
#TanyaDanJawab

KESAN KEKURANGAN COLLAGEN KEPADA TUBUH

Assalamualaikum

KALAU KURANG COLLAGEN, KITA SAKIT TAK?

Soalan : Kak imm, kalau kita kurang collagen, kita akan sakit ke?

Jawapan : Selain dari bawah kulit, collagen juga diperlukan di kawasan sendi dan tendon. Tugas collagen ni macam GAM untuk lekatkan tulang2 pada kedudukannya.

Kalau collagen makin kurang, rawan makin nipis, tulang2 longgar dan mula bergesel antara satu sama lain.

Kesan kurang collagen boleh nampak ketara pada warga emas. Selain kulit kedut2, mereka juga sakit lutut. Ini kerana rawan antara lutut makin nipis menyebabkan tulang pada sendi lutut bergesel.

Sakit tau sakit lutut. Nak berjalan pun seksa. Ibadat pun terganggu.

Pada orang muda pulak (30 tahun ke atas), kita mungkin belum alami sakit lutut. Tapi kurang collagen bakal buat kita SAKIT HATI.

Ye lah, kurang collagen menyebabkan kulit kendur dan berkedut. Bila tengok kulit kedut macam macik umur 50, sakit hati kan!

KENAPA PERLU MEMILIH SHAKLEE?

Kami memberi jaminan bahawa Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam. Selamat . Semulajadi . Berkesan. Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya. Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

KENAPA PERLU PILIH SAYA?

Hai, saya Hanim Che Hassan atau boleh panggi cik imm @ kak imm, merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda.

Saya terlatih dan sentiasa mendapat ilmu nutrisi yang tepat dari leader dan ahli team yang rata-ratanya merupakan ahli perubatan profesional, oleh itu saya akan membantu anda membuat pilihan vitamin yang terbaik untuk kesihatan anda.

Saya akan memberi “after service” yang terbaik agar anda sentiasa mendapat manfaat yang optimum dari pembelian vitamin yang dibuat melalui saya. Anda akan mendapat konsultasi berterusan daripada saya.

NAK BELI VITAMIN SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

1) Belian online secara “self service” dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda. Klik imej Esell di bawah untuk membeli sendiri vitamin anda.

2) Belian di cawangan Shaklee terdekat. Anda boleh mengunjungi cawangan shaklee terdekat untuk membeli secara walk-in.

Head Office : Tingkat 3A, Empire Tower, Subang Jaya
Cawangan Kuala Lumpur : Seksyen 1, Wangsa Maju (area bersebelahan Alpha Angel)
Cawangan Ipoh : Jln Medan Istana, Ipoh Raya
Cawangan Penang : Jln Todak 1, Bandar Seberang Jaya
Cawangan JB : Taman Molek, Johor Bahru
Cawangan Kota Bharu : Jln Sultan Yahya Petra (opposite Billion)
Cawangan Kota Kinabalu : Jalan Lintas, Kota Kinabalu

3) Beli secara online/COD melalui saya dengan menghubungi saya di talian WhatsApp (www.wasap.my/60179191671).

Harga pembelian anda tertakluk kepada harga runcit. Anda akan layak untuk menikmati penjimatan sehingga 20% jika mendafatar keahlian Shaklee.

NAK DAFTAR AHLI SHAKLEE

Untuk mendaftar sebagai ahli shaklee, anda mempunyai 2 cara iaitu:-

1) Mendaftar online secara “self service”. Anda akan diminta mengisi borang online sendiri.

Klik imej untuk mendaftar keahlian Shaklee

2) Daftar melalui saya. Anda hanya perlu memberi maklumat yang diperlukan kepada saya dan saya akan menguruskan pendaftaran keahlian anda. Klik Saya Ingin Jadi Ahli Shaklee

*Pendaftaran keahlian akan dikenakan yuran keahlian sebanyak RM 79.60

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, VICTORIES ARE US TEAM (VsRUTeam) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel dan leader yang berkaliber. Kami juga adalah susur galur RYG Team yang merupakan team nombor satu di Malaysia.

Rakan Shaklee Anda

Hanim Che Hassan (Kak Imm)
Shaklee ID : 1257008
Tel/SMS : +6017 9191 671
WhatsApp : www.wasap.my/60179191671
Shop FB Page: Vitamins’R’Us – Pengedar Shaklee Kelantan
Personal FB page : Imm Che Hassan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: