Loading...
VIVIX®

WANITA SUBUR

Vivix sangat membantu dalam meningkatkan kesuburan wanita. Tapi sebelum itu, jom kita tengok apakah punca yang menyebabkan ketidaksuburan wanita.

1) Faktor umur

CARTA KESUBURAN LAWAN USIA,VIVIX BANTU SUBUR

Semakin meningkat umur wanita, kesuburan akan semakin menurun. Kebanyakkan wanita mencapai puncak kesuburan antara umur 23 hingga 31. Apabila melepasi umur 31, kesuburan wanita mula menurun.

2) Lebih/kurang berat badan.

BMI,VIVIX BANTU SUBUR

Cara mengira body mass index (BMI)

BMI =           Berat(kg)            
Tinggi(m) x Tinggi(m)

Berat badan berlebihan dikaitkan dengan penyakit kronik seperti diabetis. Diabetis mengakibatkan kesuburan menurun dengan mendadak pada wanita mahupun lelaki.

Berat badan badan kurang pula dikatakan boleh mengakibatkan sistem reproduktif tidak dapat berfungsi dengan sempurna justeru menurunkan kesuburan.

3) Kolesterol tinggi

Peratus lemak badan 10-15% melebihi tahap normal mengakibatkan badan mengandungi estrogen yang berlebihan, seterusnya mengakibatkan kitaran reproduktif tidak sempurna.

Peratus lemak badan 10-15% kurang dari tahap normal boleh menyekat sistem reproduktif daripada berfungsi.

Lemak jahat (LDL) boleh memusnahkan sel telur wanita yang sedang berovulasi.

Kajian menunjukkan wanita yang mempunyai kolesterol tinggi sukar untuk hamil berbanding wanita dengan tahap kolesterol rendah.

4) Hormon tidak seimbang

Hormon estrogen adalah hormon yang control segala ciri kewanitaan kita. Estrogen control perkembangan pada breast, jaga kitaran haid, jaga aktiviti2 rahim, dan macam2.

Estrogen penyebab ada wanita yang belum mengandung berisiko mendapat pelbagai penyakit seperti endometriosis dan fibroid(estrogen terlalu tinggi), pcos(estrogen terlalu rendah) dan lain2. Penyakit ni semua disebabkan oleh estrogen tak terkawal.

Hormon estrogen tidak seimbang memberi kesan kepada proses pengeluaran telur wanita. Kitar haid yang tidak tetap, terlalu panjang atau terlalu pendek, terlalu sedikit atau terlalu banyak merupakan tanda2 hormon tidak stabil.

5) Menghidap penyakit autoimmun.

Pesakit lupus, diabetes, thyroid, and rheumatoid arthritis boleh mengganggu kesuburan.

6) Mengambil alkohol atau merokok.

Merokok boleh meningkatkan risiko tidak subur. Pengambilan alkohol boleh menyekat persenyawaan ovum dan sperm

7) Terdedah kepada persekitaran yang melampau.

Pendedahan berterusan kepada tekanan mental, suhu tinggi, bahan kimia, radiasi boleh menurunkan kesuburan.

Merokok, mengambil alkohol dan pendedahan kepada persekitaran melampau boleh mengakibatkan sel telur wanita (ovum) bermutasi. Ovum yang cacat tidak dapat bersenyawa dengan sperma. Walaupun ada ovum mutasi yang berjaya bersenyawa, janin terbentuk dengan tidak sempurna dan akhirnya menyebabkan keguguran janin dalam kandungan.

8) Mengambil ubatan

Antidepressant, antibiotik, ubat penahan sakit, dan ubatan lain yang digunakan untuk merawat penyakit kronik boleh mengakibatkan tidak subur sementara.

Jadi, apakah manfaat vivix kepada wanita?

8

1) Vivix anti-aging

Faktor usia penting dalam mempengaruhi kesuburan wanita. Makin meningkat usia, kesuburan menurun. Wanita bila dah masuk 30 series, kesuburan akan mula turun.

Resveratrol dalam vivix membantu melambatkan penuaan. Selain itu vivix membantu memanjangkan tempoh kesuburan wanita.

2) Vivix bantu untuk dapatkan berat badan yang ideal.

Vivix membantu meningkatkan aktiviti mitokondria. Mitokondria yang aktif akan tukarkan semua makanan yang dimakan kepada tenaga. Makanan tak akan disimpan sebagai lemak. Jadi berat badan akan terkawal dan ideal.

3) Menurunkan paras kolesterol jahat.

Pengambilan vivix dapat membantu menurunkan paras kolesterol jahat dalam darah. Sel telur wanita kurang berisiko menghadapi ancaman dari kolesterol jahat.

Selain itu, bahan aktif utama Vivix iaitu resveratrol secara langsung membantu melindungi sel telur dari dimusnahkan oleh high kolestrol LDL .

4) Resveratrol bantu seimbangkan hormon estrogen.

Resveratrol dalam vivix ada phytoestrogen. Phytoestrogen bantu balancekan kandungan estrogen dalam badan wanita.

So, bila estrogen terlalu tinggi, resveratrol akan rendahkan. Sebaliknya bila estrogen terlalu rendah, resveratrol bantu untuk naikkan semula paras estrogen. Bila hormon dah balance, akan meningkatkan kesuburan dan sangat bagus untuk wanita yang nak hamil.

5) Vivix membantu mengurangkan simptom penyakit autoimun.

Pengambilan vivix dapat membantu mengurangkan simptom penyakit autoimun dan secara langsung dapat meningkatkan kesuburan pesakit.

6) Vivix melindungi ovum dari bermutasi

VIVIX LAWAN RADIKAL BEBAS, VIVIX BANTU KESUBURAN

Vivix tinggi dengan kandungan antioksidan akan melindungi ovum dari serangan radikal bebas agar ovum sentiasa sihat dan dapat bersenyawa dan hasilkan janin yang sempurna.

6) Resveratrol meningkatkan fungsi mitokondria ( tenaga)

Proses persenyawaan ovum dan sperma memerlukan tenaga yang tinggi. Resveratrol mampu meningkatkan aktiviti mitokondria untuk jana lebih banyak tenaga supaya ovum dan sperma dapat bersenyawa dengan baik.

Testimoni berjaya hamil selepas amalkan vivix

Next entry kami akan manfaat vivix untuk lelaki pulak.

Jika anda wanita yang menghadapi salah satu masalah di atas, dan ingin mencuba vivix sebagai ikhtiar menyelesaikan masalah, boleh hubungi kami segera. Izinkan kami bantu anda dengan berkongsi kelebihan vivix untuk mencapai impian anda berzuriat sendiri.

Whatsapp kami di sini www.wasap.my/60179191671

KEISTIMEWAAN SHAKLEE

Selamat

Produk yang selamat datang daripada bahan-bahan berkualiti dan itulah yang kami gunakan. Keselamatan mutlak amat penting di Shaklee dan kami tegaskan bahawa standard kami tiada tandingannya.

Terbukti

Para saintis kami sentiasa mencari bahan dan ramuan yang tulen dan mujarab dari alam semulajadi. Mereka juga menyemak terbitan saintifik dan menjalankan kajian mereka sendiri untuk mengesahkan keberkesanan dan kemujaraban produk kami.

Berkesan

Kajian Suplemen Pemakanan Shaklee merupakan satu Kajian perintis terhadap pengguna suplemen pemakanan jangka panjang. Kajian ini membuktikan bahawa mereka yang mengambil suplemen Shaklee memiliki tahap kesihatan yang jauh lebih baik.

KAMI AKAN BANTU ANDA

NASIHAT KESIHATAN

Saya adalah terlatih dan sentiasa mendapat ilmu nutrisi yang tepat dari leader dan ahli team yang rata-ratanya merupakan ahli perubatan profesional, oleh itu saya akan membantu anda membuat pilihan vitamin yang terbaik untuk kesihatan anda.

BELIAN PRODUK

Kami akan memudahkan pembelian produk Shaklee anda samada melalui online mahupun COD. Jangan ragu untuk mendapatkan khidmat kami kerana kami akan memastikan anda mendapat layanan terbaik sepanjang proses pembelian anda.

1) Belian melalui pengedar Shaklee berdaftar

Anda boleh membuat belian produk melalui kak imm kerana saya adalah pengedar Shaklee berdaftar (Shaklee ID : 1257008).

Pembelian boleh dibuat secara online dan kak imm akan mengepos produk belian anda. Bagi anda yang tinggal di kawasan Kota Bharu, Pengkalan Chepa dan Kubang Kerian, kak imm akan menghantar sendiri produk belian ke tangan anda.

2) Belian online secara “self service”

Jika anda sudah biasa dengan pembelian online, anda boleh membuat belian online menggunakan kad debit atau kad kredit anda sendiri. Klik imej Esell di bawah dan anda akan dibawa ke laman Shaklee untuk membeli sendiri produk anda.

3) Belian sendiri di cawangan Shaklee terdekat.

Anda boleh mengunjungi cawangan shaklee terdekat untuk membeli secara walk-in.

Senarai cawangan Shaklee

Head Office : Tingkat 3A, Empire Tower, Subang Jaya
Cawangan Kuala Lumpur : Seksyen 1, Wangsa Maju (area bersebelahan Alpha Angel)
Cawangan Ipoh : Jln Medan Istana, Ipoh Raya
Cawangan Penang : Jln Todak 1, Bandar Seberang Jaya
Cawangan JB : Taman Molek, Johor Bahru
Cawangan Kota Bharu : Jln Sultan Yahya Petra (opposite Billion)
Cawangan Kota Kinabalu : Jalan Lintas, Kota Kinabalu

Harga pembelian anda tertakluk kepada harga runcit yang mana nilainya lebih mahal. Jadi kak imm nasihatkan agar anda mendaftar keahlian Shaklee untuk menikmati penjimatan harga sehingga 20% dan pelbagai lagi bonus yang ditawarkan oleh Shaklee.

DAFTAR KEAHLIAN

Daftar sebagai ahli Shaklee untuk menikmati produk dengan harga yang lebih murah dan pelbagai bonus menanti anda.

Untuk mendaftar sebagai ahli shaklee, anda mempunyai 2 cara iaitu:-

1) Mendaftar online sendiri.

Klik butang di bawah dan anda akan dibawa ke laman Shaklee untuk mengisi borang pendaftaran secara online.

2) Daftar melalui saya.

Anda hanya perlu memberi maklumat yang diperlukan kepada saya dan saya akan menguruskan pendaftaran keahlian anda. Klik Saya Ingin Jadi Ahli Shaklee dan anda akan dibawa berhubung dengan kak imm melalui applikasi Whatsapp.

*Pendaftaran keahlian akan dikenakan yuran keahlian sebanyak RM 79.60

Jika anda masih ada pertanyaan, anda boleh menghubungi kak imm melalui talian whatsapp saya ye. Klik butang whatsapp di bawah ni je.

JANA PENDAPATAN

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, VICTORIES ARE US TEAM (VRUTeam) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel dan leader yang berkaliber. Kami juga adalah susur galur RYG Team yang merupakan team Shaklee nombor satu di Malaysia.

Rakan Shaklee Anda

Hanim Che Hassan (Kak Imm)
Shaklee ID : 1257008
Tel/SMS : +6017 9191 671
WhatsApp : www.wasap.my/60179191671

Shop FB Page: Vitamins’R’Us – Pengedar Shaklee Kelantan

Personal FB page : Imm Che Hassan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: