Loading...
VIVIX®

VIVIX® by SHAKLEE TONIK AJAIB (FAQ)

vivix, FAQ, testimoni vivix, penawar ketagihan rokok

Assalamualaikum semua. Pagi tadi kak imm masuk kelas supplement. Topik utama kelas ialah vivix. Memang supplement yang paling kak imm suka sekarang. Rasa wowww sangat lepas cuba amalkan vivix ni. Rasa rugi pulak tak mencuba vivix awal2.

So, untuk pengetahuan umum, kak imm tepek balik info kelas vivix yang kak imm attend pagi tadi ye.

Apa itu Vivix?

vivix, FAQ,

Vivix adalah salah satu revolusi terbaru oleh Shaklee.Merupakan campuran polyphenol (Polifenol adalah kumpulan fitokimia. Terdiri daripada sebatian semula jadi yang sangat tinggi khasiat antioksidannya dan juga merupakan anti-penuaan semulajadi) ekslusif. Vivix dihasilkan daripada bahan-bahan yang terbukti memberi kesan positif kepada penuaan selular iaitu:-

1- Melindungi dan membaiki DNA

vivix, lindung dan perbaiki dna
Setiap hari sel kita terdedah kepada berjuta radikal bebas yang menyerang dan memusnahkan DNA di dalam sel. Ini akan meningkatkan risiko pertumbuhan sel tidak normal terutamanya kanser. Polifenol sangat penting untuk melindungi DNA dan menyokong pembentukan DNA supaya sel dapat berfungsi dengan sihat.

2- Memberi kesan kepada pengawalan genetik untuk melambatkan penuaan sel

vivix, vivix lambatkan penuaan
Setiap kali sel membahagi kepada sel baru, TELEMORE (bahagian di hujung DNA yang berfungsi sebagai pelindung DNA) makin memendek. Semakin pendek telemore, hayat sel juga semakin pendek dan cepat tua. Polifenol terbukti dapat melambatkan pemendekan telemore sebanyak 40% dan sekaligus melambatkan penuaan sel.

3- Meningkatkan pembentukan mitochondria

vivix shaklee, vivix tingkatkan tenaga sel
Mitokondria adalah kilang tenaga dalam setiap sel. Kajian menunjukkan polifenol dapat meningkatkan pembentukan mitokondria di dalam sel. Oleh itu dapat menjana lebih banyak tenaga kepada aktiviti sel. Polifenol juga dapat meningkatkan tahap glukosa dalam darah, menyihatkan jantung dan membantu badan mendapat berat badan yang sihat.

4 – Melambatkan pembentukan protein AGE (Advance Glycation End products)

vivix shaklee, vivix halang pembentukan age protein
Pembentukan protein AGE dalam badan boleh merosakkan dan mencepatkan proses penuaan terutama bagi pesakit kencing manis. Polifenol dapat menghalang pembentukan protein AGE, meningkatkan kesihatan jantung dan memberi kesan baik pada pesakit kencing manis.

Apakah pula kombinasi bahan untuk menghasilkan Vivix?

vivix, dari bahan semulajadi
Vivix dihasilkan melalui campuran botanik Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu.

Seperti yang dinyatakan di atas, kombinasi botanik ini sangat tinggi kandungan polifenolnya.

Selain polifenol, vivix juga kaya dengan Resveratrol. Resveratrol tu ape pulak?

Resveratrol merupakan satu sebatian semulajadi yang terdapat dalam beberapa tumbuh-tumbuhan, buah-buahan benih-benih, anggur, dan produk-produk anggur seperti wain merah.

 

Resveratrol mempunyai polifenolik dan aktiviti-aktiviti antioksidan yang berpotensi meningkatkan kesihatan tubuh manusia.

Ianya terbukti dalam banyak kajian makmal dari seluruh dunia. Kalau search journal pasal resveratrol ni terus tengangaa mulut taknak tutup sebab kagum dengan kehebatannya.

Berapa banyak resveratrol di dalam vivix?

resveratrol
Kandungan resveratrol dalam sebotol vivix = 3000 gelas wine

muscardine kaya resveratrol
Kajian makmal telah mendapati bahawa gabungan unik polifenol dan resveratrol mampu memberi kesan positif kepada keempat-empat mekanisme utama penuaan selular dan ianya adalah 10 kali lebih berkesan daripada resveratrol sahaja.Shaklee Vivix menyediakan 100mg resveratrol dan 1300 mg ekstrak polifenol dalam setiap hidangan (sudu teh)

Adakah bahan-bahan dalam Vivix adalah semulajadi?

vivix, 100% semulajadi

Ya. Vivix adalah 100 % semulajadi. Vivix diextract dari muscadine grape, polygonum cuspidatum, purple carrot dan european elderberry.

Tiada bahan kimia dan tiada bahan-bahan termasuk warna atau perasa.

So tak hairanlah vivix mempunyai nutshell (tempoh matang) yang singkat kerana vivix tidak ditambah dengan apa2 bahan pengawet.

Mengapa Warna Vivix Shaklee berbeza dari botol-ke botol?

Bagi yang tak tahu, warna vivix adalah berbeza bagi setiap batch production. Ini adalah kerana, setiap bahan setiap kelompok bahan digunakan membuat gabungan Rejuvenol berbeza, warna tonik akan berbeza-beza.

Allah dah cipta setiap makhluk ciptaannya tidak akan serupa antara satu sama lain. Ini termasukkan warna kulit2 anggur tu.😘
Oleh kerana shaklee menggunakan 100% bahan semulajadi, warna vivix juga berubah2 mengikut warna bahan yang terhasil pada masa itu.

Adakah Vivix mengandungi Emodin?

Vivix tidak mengandungi emodin.

Walaupun emodin didapati banyak di dalam produk resveratrol, proses pengekstrakan unik yang dibangunkan oleh pasukan sains Shaklee telah menghapuskan semua emodin.

Jadi anda tidak perlu bimbang tentang keselamatan anda.

Adakah Vivix mengandungi Alkohol?

Vivix tidak mengandungi alkohol dan disahkan HALAL.

shaklee halal, vivix halal

Kenapa saya perlu menyejukkan Vivix selepas dibuka?

Kerana vivix adalah ekstrak buah asli. Lepas dah buka, kena simpan botol di dalam peti sejuk.

Ini adalah salah satu lagi bukti bahawa vivix takde bahan kimia pengawet di dalamnya. Vivix adalah diekstrak dari bahan2 semulajadi, so logiknya buah2 asli ni bila kita dah blender buat jus, kita kena simpan dalam peti sejuk untuk kekalkan kesegaran dia.

Walau bagaimanapun, jika anda tidak menyejukkan Vivix, potensinya tidak terjejas melainkan jika anda membiarkannya di luar dan di bawah suhu yang panas untuk jangka masa yang lama.

Harga vivix

Sebotol (150ml) = RM 503 termasuk GST

Tunggu dulu!

Anda akan mendapat penjimatan berganda jika membeli pek berkembar vivix.

2 botol vivix = RM 806 sahaja

Anda juga akan dapat
+ Keahlian percuma (jimat RM 80)
+ Postage percuma (jimat RM 10.60)
+ Cash bonus terus ke akaun bernilai RM 34

Pilihan di tangan anda.

So, dah puas hati dengan segala info general mengenai vivix? Nak tahu bagaimana vivix boleh membantu dalam kesihatan, boleh klik link di bawah.

Bagaimana vivix boleh membantu penyakit anda.

Bagaimana vivix membantu dalam kesuburan wanita.

Anda nak tahu ape2 lagi pasal vivix, boleh pm kak imm ye. Mungkin vivix boleh jadi penawar sesuai untuk masalah kesihatan anda. Klik www.wasap.my/60179191671

KENAPA PERLU MEMILIH SHAKLEE?

Kami memberi jaminan bahawa Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam. Selamat . Semulajadi . Berkesan. Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya. Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

KENAPA PERLU PILIH SAYA?

Hai, saya Hanim Che Hassan atau boleh panggi cik imm @ kak imm, merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda.

Saya terlatih dan sentiasa mendapat ilmu nutrisi yang tepat dari leader dan ahli team yang rata-ratanya merupakan ahli perubatan profesional, oleh itu saya akan membantu anda membuat pilihan vitamin yang terbaik untuk kesihatan anda.

Saya akan memberi “after service” yang terbaik agar anda sentiasa mendapat manfaat yang optimum dari pembelian vitamin yang dibuat melalui saya. Anda akan mendapat konsultasi berterusan daripada saya.

NAK BELI VITAMIN SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

1) Belian online secara “self service” dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda. Klik imej Esell di bawah untuk membeli sendiri vitamin anda.

2) Belian di cawangan Shaklee terdekat. Anda boleh mengunjungi cawangan shaklee terdekat untuk membeli secara walk-in.

Head Office : Tingkat 3A, Empire Tower, Subang Jaya
Cawangan Kuala Lumpur : Seksyen 1, Wangsa Maju (area bersebelahan Alpha Angel)
Cawangan Ipoh : Jln Medan Istana, Ipoh Raya
Cawangan Penang : Jln Todak 1, Bandar Seberang Jaya
Cawangan JB : Taman Molek, Johor Bahru
Cawangan Kota Bharu : Jln Sultan Yahya Petra (opposite Billion)
Cawangan Kota Kinabalu : Jalan Lintas, Kota Kinabalu

3) Beli secara online/COD melalui saya dengan menghubungi saya di talian WhatsApp (www.wasap.my/60179191671).

Harga pembelian anda tertakluk kepada harga runcit. Anda akan layak untuk menikmati penjimatan sehingga 20% jika mendafatar keahlian Shaklee.

NAK DAFTAR AHLI SHAKLEE

Untuk mendaftar sebagai ahli shaklee, anda mempunyai 2 cara iaitu:-

1) Mendaftar online secara “self service”. Anda akan diminta mengisi borang online sendiri.

Klik imej untuk mendaftar keahlian Shaklee

2) Daftar melalui saya. Anda hanya perlu memberi maklumat yang diperlukan kepada saya dan saya akan menguruskan pendaftaran keahlian anda. Klik Saya Ingin Jadi Ahli Shaklee

*Pendaftaran keahlian akan dikenakan yuran keahlian sebanyak RM 79.60

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, VICTORIES ARE US TEAM (VsRUTeam) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel dan leader yang berkaliber. Kami juga adalah susur galur RYG Team yang merupakan team nombor satu di Malaysia.

Rakan Shaklee Anda

Hanim Che Hassan (Kak Imm)
Tel/SMS : +6017 9191 671
WhatsApp : www.wasap.my/60179191671
Shop FB Page: Vitamins’R’Us – Pengedar Shaklee Kelantan
Personal FB page : Imm Che Hassan

4 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: