Loading...
ESP

5 MANFAAT ISOFLAVONES DI DALAM ESP

soy protein,tahan lapar, kenyang lama,kaya isoflavones

Amalan memakan makanan berasaskan soya semulajadi (non GMO) memberi banyak manfaat kepada kesihatan seperti mencegah dari kanser payudara, kanser prostat, gejala menopos, serangan jantung dan osteoporosis.

esp kaya isoflavones,manfaat isoflavones

Kebaikan ini disumbang oleh satu sebatian kimia di dalam soya iaitu ISOFLAVONES. Isoflavones mempunyai struktur kimia seperti estrogen. Sebatian phytoestrogen ini membawa dwifungsi samada untuk mengurangkan tindakan estrogen atau meningkatkan tindakan estrogen dalam tubuh.

Untuk penyakit yang disebabkan oleh keaktifan estrogen seperti kanser payudara dan fibroid, isoflavone akan “merebut” reseptor estrogen menyebabkan estrogen tidak berpeluang untuk aktif. Oleh itu kanser dan fibroid akan mengecut kerana tidak dapat diaktifkan oleh estrogen.

Bagi wanita yang menghampiri tempoh menopos pula, kadar estrogen akan  menurun dan mengakibatkan gejala menopos. Dalam kes ini, isoflavones akan bertindak sebagai “pengganti” estrogen dan membantu mengurangkan gejala menopos.

Manfaat isoflavones untuk kesihatan

Kajian menunjukkan isoflavones sangat membantu dalam mengurangkan risiko penyakit tersebut :-

  1. Mengurangkan gejala menopos – Satu kajian dijalankan oleh “Health Test” pada tahun 2004 menunjukkan wanita yang diberikan supplement soya, black cohosh dan hop dapat mengurangkan gejala menopos berbanding wanita yang diberikan rawatan hormon.
  2. Mengurangkan risiko penyakit jantung – Isoflavones didalam soya bertindak sebagai menyekat pertumbunhan sel yang boleh menyumbat arteri. 38 kajian membuktikan amalan memakan soya terbukti dapat mengurangkan kolestrol jahat di dalam badan.
  3. Mencegah kanser prostat – Isoflavones beranfaat untuk lelaki kerana isoflavones boleh membantu menghalang pembesaran prostat. Kajianmembuntikan isoflavones berupaya memperlahankan pertumbuhan kanser prostat dan mengecutkan sel kanser.
  4. Isoflavones meningkatkan kesihatan tulang – Isoflavones soya dikatakan dapat melindungi sebatian tulang dan melawan osteoporosis. Kajian membuktikan rakyat china dan Jepun yang mengamalkan makan soya kurang berisiko untuk diserang osteoporosis.
  5. Mengurangkan risiko kanser – Isoflavones boleh mencegah tumor kerana isoflavones berupayabertindak melawan sel kanser seperti ubatan merawat kanser di hospital.Kajian terhadap suatupopulasi membuktikan bahawa amalan memakan soya dapat mengurangkan risiko kanser payudara dan endometrial. Wanita yang makan soya dan makanan yang kaya isoflavones berjaya mengurangkan risiko diserang kanser endometris sebanyak 54%.

Isoflavones adalah antioksidan semulajadi

Kajian terkini enunjukkan isoflavones mampu bertindak sebagai antioksidan standing sengan antioksidan di dalam vitamimn E. Antioksidan pada isoflavone mampu mengurangkan risiko kanser dengan mencegah serangan radikal bebas terhadap DNA.

Bagaimana ingin mendapat khasiat isoflavones

Khasiat isoflavones boleh diperolehi dengan amalan memakan soya yang berkualiti. Namun begitu sila pastikan soya yang diambil adalah soya yang semulajadi tanpa diubah secara genetik (non GMO soy).

soy protein,tahan lapar, kenyang lama,manfaat isoflavones

ESP adalah salah satu supplement berasaskan soya yang dicipta oleh Dr Shaklee Forrest pada tahun 1961 dan masih kekal sebagai minuman soya yang berkualiti sehingga hari ini.

• Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).
• Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol*.
• Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.
• Membekalkan 9 asid amino.
• Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

Ingin mendapatkan khasiat isoflavones melalui ESP? Hubungi kak imm di whatsapp www.wasap.my/60179191671

KENAPA PERLU MEMILIH SHAKLEE?

Kami memberi jaminan bahawa Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam. Selamat . Semulajadi . Berkesan. Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya. Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

KENAPA PERLU PILIH SAYA?

Hai, saya Hanim Che Hassan atau boleh panggi cik imm @ kak imm, merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda.

Saya terlatih dan sentiasa mendapat ilmu nutrisi yang tepat dari leader dan ahli team yang rata-ratanya merupakan ahli perubatan profesional, oleh itu saya akan membantu anda membuat pilihan vitamin yang terbaik untuk kesihatan anda.

Saya akan memberi “after service” yang terbaik agar anda sentiasa mendapat manfaat yang optimum dari pembelian vitamin yang dibuat melalui saya. Anda akan mendapat konsultasi berterusan daripada saya.

NAK BELI VITAMIN SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

1) Belian online secara “self service” dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda. Klik imej Esell di bawah untuk membeli sendiri vitamin anda.

2) Belian di cawangan Shaklee terdekat. Anda boleh mengunjungi cawangan shaklee terdekat untuk membeli secara walk-in.

Head Office : Tingkat 3A, Empire Tower, Subang Jaya
Cawangan Kuala Lumpur : Seksyen 1, Wangsa Maju (area bersebelahan Alpha Angel)
Cawangan Ipoh : Jln Medan Istana, Ipoh Raya
Cawangan Penang : Jln Todak 1, Bandar Seberang Jaya
Cawangan JB : Taman Molek, Johor Bahru
Cawangan Kota Bharu : Jln Sultan Yahya Petra (opposite Billion)
Cawangan Kota Kinabalu : Jalan Lintas, Kota Kinabalu

3) Beli secara online/COD melalui saya dengan menghubungi saya di talian WhatsApp (www.wasap.my/60179191671).

Harga pembelian anda tertakluk kepada harga runcit. Anda akan layak untuk menikmati penjimatan sehingga 20% jika mendafatar keahlian Shaklee.

NAK DAFTAR AHLI SHAKLEE

Untuk mendaftar sebagai ahli shaklee, anda mempunyai 2 cara iaitu:-

1) Mendaftar online secara “self service”. Anda akan diminta mengisi borang online sendiri.

Klik imej untuk mendaftar keahlian Shaklee

2) Daftar melalui saya. Anda hanya perlu memberi maklumat yang diperlukan kepada saya dan saya akan menguruskan pendaftaran keahlian anda. Klik Saya Ingin Jadi Ahli Shaklee

*Pendaftaran keahlian akan dikenakan yuran keahlian sebanyak RM 79.60

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, VICTORIES ARE US TEAM (VsRUTeam) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel dan leader yang berkaliber. Kami juga adalah susur galur RYG Team yang merupakan team nombor satu di Malaysia.

Rakan Shaklee Anda

Hanim Che Hassan (Kak Imm)
Tel/SMS : +6017 9191 671
WhatsApp : www.wasap.my/60179191671
Shop FB Page: Vitamins’R’Us – Pengedar Shaklee Kelantan
Personal FB page : Imm Che Hassan

One comment
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: