Loading...
RYG dan D2DTeam

RYG Turns 2

Assalamualaikum dan salam sejahtera koranggss.

Minggu lepas RYG telah menjangkau 2 tahun. Err RYG tu ape? Haaa RYG adalah singkatan kepada RICH YOUNG GROUP iaitu satu empayar bisnes Shaklee yang ditubuhkan oleh Master Hasifah. Walaupun baru berusia 2 tahun jagung, RYG telah berkembang pesat dengan beribu agent di bawahnya, termasuklah kak imm hihi.

ryg turns 2
Master Hasifah yang kami sayangi

Kagum kan dengan pencapaian RYG. Kak imm sangat terinspirasi dengan tulisan Master Hasifah aka Kak Cip dekat fb, rasa rugi sangat kalau tak kongsi dengan semua orang. Ape kata Kak Cip?

When I planned for this event last year, I thought of how I can gather all RYG leaders together.
Kemudian Kak Cip terfikir, Ryg turns 2 bulan Januari. Tapi disebabkan BLNC, kami buat sehari selepas BLNC utk mudahkan semua leaders.
Event ni sebenarnya untuk kumpulkan semua leaders dan berkenalan sesama mereka.
Kuatkan ukhwah disamping mereka santai santai dan have fun.
Jadi kami buat high tea utk lebih santai.
Ada games utk wujudkan kerjasama dlm team dan sifat suka bersaing.
Team Sparkle dapat no 1. Team Diamonds dpt no 2 dan team Roger dpt no 3.
Awards leaders diberi atas pencapaian mereka sepanjang tahun.
Kekuatan setiap leaders ni adalah sumber inspirasi saya.
Mereka tak tahu yg saya perhatikan mereka selama setahun. Susah senang mereka semua dlm poket saya. Cuma belum tentu saya akan beritahu yg saya tahu.
Harini bila saya berikan award, saya ceritakan kenapa mereka layak dpt the most thriving business leader?
The iron heart award?
Top seller 2017?
The fastest moving group?
The examplary leader award?
The consistency award?
And many more…
Sesungguhnya drg terkejut atas kriteria yg saya pilih kerana ia adalah celebration atas kekuatan mereka mengatasi setiap cabaran yang dilalui.
Dilantik menjadi leader memang mudah.
Tetapi, utk menjalani tanggungjawab sebagai seorang leader itu tak mudah.
Being a leader, is not about you.
But how well you know your people.
Alhamdulillah. Event sempoi kami ini memberi kegembiraan dan kepuasan kepada RYG leaders.
Pulang membawa piala.
Pulang dgn kenangan bahagia.
Pulang melihat aksi2 catwalk gilaa.
Pulang dgn doorgift dan exchange gifts dan juga cabutan bertuah.
Pulang dgn pengalaman dari leaders lain.
Membawa semangat utk lebih maju tahun 2018.
It was a great day.And we had so much fun.
Memories were created by your loved ones.
Like I said, this is not a business team.
This is friendship.
RYG is a family.
❤️

-Master Hasifah-

Love sangat post ni dan sangat jelas betapa kak cip jaga empayar RYG sungguh2. Memang beruntung kepada semua yang join RYG kerana kita ada leader yang sangat komited untuk membantu kita semua mencapai kejayaan macam beliau.

Lagi satu yang kak imm adore RYG ialah tulang belakang kak cip yang selalu kak cip sebut2 iaitu tak lain tak bukan suaminya sendiri Master Is.

SAYA JUGA PERNAH RASA TAK KOOL UNTUK JOIN WIFE SAYA BUAT BISNES SHAKLEE

Dari awal wife buat bisnes shaklee ni sy mmg ragu2…sy xmarah dia buat cume dlm hati sy ckp alaaa, nanti dia stop la tu…hehe..sy xsangka pun wife sy boleh capai sampai ke tahap sekarang ni..

Tapi ape yg saya nampak waktu tu dia memang betul2 serius nak buat dan sangat kerja keras…setiap malam dia akan study about supplement, sosial media marketing dan berlarutan sampai pukul 3pagi….almost setiap hari..dan waktu tu kami duduk di Taman melawati, wife kerja di klinik swasta cyberjaya…dan dia perlu drive hari2 bawa anak ke klinik menghadap jem 2 jam pergi dan 1 jam pulang lewat malam.And masa tu wife saya sarat mengandung dan saya boleh kira sebulan berapa kali saya ada dgn wife dan anak.korang boleh bayangkan tak betapa strugglenye my wife time tu? Kami perlu kerja lebih masa untuk support life kami masa tu…

Sebelum wife saya buat bisnes online lagi dia pernah cakap yg dia penat uruskan anak sulung kami sorang2 kerana saya selalu ambil job luar yg lama.Dia rasa seperti ibu tunggal.

Bila buat bisnes online sorang2 dgn anak yg masih kecil dan sarat mengandung, saya tahu dia sgt sgt struggle.

Dan inilah yang membuatkan saya rs sy perlu get involve dalam bisnes ni…bile dah get involve sy mule study mengenai company shaklee..yer tipu kalau sy ckp sy tak skeptikal to this company…sebab this is MLM company yang semua org akan pukul rata punye sbb tak tau dan tak study pun about MLM…

offcourse as lelaki, ko akan rase xkool langsung berniaga online jual supplement dan Join MLM..hehe..

Kene kecam dengan member?haha, tipulah kalau sy cakap sy tak kene kecam bila orang tau sy join MLM..tapi tak apelah…kite layan jer…takkan sebab kene kecam kite nak stop pulak kan…

And, Alhamdulillah bila sy join Shaklee wife makin happy dan seronok sebab sy dah kurang outstation..dan kami selalu ade mase bersama dengan anak-anak…itu yg paling penting..dan kami telah dapat capai income yang lebih dari kami dapat waktu sy bekerja as producer dan wife as a doctor..

Sy ingat lagi bila kami naik master kami buat 1st seminar RYG yang pertama, dan waktu tu sy sorang je yang setup semua benda untuk event tu…my wife pulak handle yang lain…and lepas seminar tu sales RYG hit to 1 million permonth…yer, apa yang sy nak ckp ialah, bila sy dan wife fokus to grow this business together, RYG semakin berkembang..so sy rase takde sebab untuk husband xsupport this bisnes..

Now, RYG dah makin berkembang…dah sampai ke Borneo pun..dan ianya bukan sekadar bisness dah tp lebih dari itu…kami satu family besar yang punya drive yang sama…kami enjoy buat bisnes ni, kami dapat banyak positivity melalui bisnes ni…

Alhamdulillah, RYG turns 2 berakhir dengan baik…terima kasih pada semua yang ada dengan RYG…kepada semua yang hadir semalam, kepada semua yang membantu kami mengembangkan lagi sayap RYG, terima kaseh pada kawan2 yang sentiasa support, terima kasih pada mak ayah kami, terima kasih Shaklee Malaysia kerna memberi ruang kepada kami untuk berniaga,terima kasih untuk semua doa-doa kalian…

Perjalanan ini masih jauh,
Ade banyak nak ku tempuh,
Ada yang patah, ada yang tumbuh,
Bukan mudah menjadi utuh,
Bukan kerna kau hebat kau pergi jauh,
Rahsianya adalah kau kene terus dan terus mengayuh..

-Master Is-

master cip master is rygFuhh, nampak tak rahsia kejayaan RYG? Ia hasil dari gandingan bahu yang mantap sepasang suami isteri yang ingin mengubah ekonomi keluarga dan akhirnya mereka juga berjaya membantu orang lain berjaya.

Wahhh baru introduce founder RYG entry dah panjang berjela haha. Kak imm tak hadir majlis sambutan RYG Turns 2, tapi perkongsian gambar2 dari teammate kite kat rumah ni pun terasa aura kemeriahannya.

Nah tengok gambar dan berdoa kita dapat join RYG Turns 3 pulak tahun depan insyaAllah.

Nak join RYG Turns 3 kenalah join RYG dulu kan hihi. So KENAPA KORANG MESTI JOINT RYG

1) Kami ada KELAS COACHING PERCUMA DAN HAMPIR SETIAP HARI melalui Online Melalui Group FB, YouTube, Telegram dan WhatsApp.
2. KELAS COACHING OFFLINE, face 2 face dan one on one dengan leader masing2 atau lebih gempak boleh coaching dengan Kak Cip sendiri.
3. Bimbingan berterusan dari leader masing2 dalam group kecil masing2. Group kecil kak imm nama Dare To Dream Team bimbingan Cikgu Ije top dealer Malaysia. Wahh nanti kena buat entry khas untuk grup D2DTeam pulak insyaAllah.
4. Bimbingan Marketing Plan dan Bisnes Strategi
5. Hubungan yang rapat antara ahli RYG seperti kata kak cip this is not a business team. This is friendship. RYG is a family. Family yang sentiasa menyokong antara satu sama lain untuk sama2 maju ke depan.

Dah tak sabar nak join RYG? Jom hubungi kak imm. Klik butang hijau di bawah sekarang okei 🙂

Rakan Shaklee Anda

Hanim Che Hassan (Kak Imm)
Shaklee ID : 1257008
Tel/SMS : +6017 9191 671
WhatsApp : www.wasap.my/60179191671
Shop FB Page: Jomfeelgood.com – Kurus, Mulus, Tulus
Personal FB page : Imm Che Hassan
IG : JomFeelGood bersama CikImm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: