Loading...
INFO KESIHATAN

5 CARA VITAMIN C MELINDUNGI KULIT

Vitamin C adalah salah satu nutrient yang sangat penting untuk badan. Manfaatnya yang sangat banyak menjadikan vitamin C sebagai vitamin utama yang diamalkan oleh semua orang dari pelbagai peringkat umur.

Vitamin C ialah nutrisi pelbagai manfaat dan manfaatnya kepada kulit adalah tidak dapat disangkal lagi. Jika anda mengimpikan kulit wajah yang licin,segar dan berseri, pastikan vitamin C termasuk dalam senarai suplemen harian anda tau.

Jom kita lihat bagaimana vitamin C dapat melindungi kulit.

1) Vitamin C sebagai antioksidan

Radikal bebas yang terhasil dari pendedahan kepada bahan kimia, pencemaran udara, asap rokok dan lain2 berupaya merosakkan DNA dan membawa kesan buruk kepada kulit. Akibatnya kulit menjadi lebih cepat berusia dari sepatutnya.

Vitamin C mengandungi antioksidan yang boleh menghalang radikal bebas dari merosakkan DNA. Pengambilan vitamin C bersama vitamin E yang jyga kaya dengan antioksidan dapat membantu kulit menjadi lebih halus dan awet muda.

2) Vitamin C membantu penghasilan kolagen

Kolagen adalah suatu jaringan protein yang bertindak seperti “gam” untuk memegang struktur kulit. Kehadiran kolagen yang mencukupi menjadikan kulit anjal dan tegang pada kedudukannya. Apabila melewati usia 30-an, penghasilan kolagen oleh badan mula menurun mengakibatkan kulit mula kendur dan berkedut.

Amalan vitamin C dapat membantu badan terus menghasilkan kolagen. Anda dicadangkan juga mengambil suplemen kolagen bersama vitamin C untuk kesan yang lebih sempurna kepada kulit.

3) Vitamin C menghalang kerosakan akibat UV

Vitamin C berupaya untuk mengurangkan kerosakan yang diakibatkan oleh sinaran UV dari matahari. Dalam satu kajian menunjukkan, untuk bertindakbalas dengan sinaran UV, sejenis protein iaitu keratinocytes bertambah dalam kulit. Keratinocytes membawa vitamin C untuk mempertahankan kerosakan kulit.

Vitamin C berfungsi untuk mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas dari sinar UV. Vitamin C juga meningkatkan ketahanan sel terhadap sinar UV.

4) Vitamin C sebagai antibakteria

Pelbagai faktor boleh membawa kuman dan bakteria ke dalam kulit seperti pencemaran udara, air dan pemakanan. Jangkitan kuman dan bakteria boleh mengakibatkan pertumbuhan jerawat bernanah pada kulit.

Vitamin C berupaya bertindak sebagai antibakteria untuk menghapuskan kuman dan bakteria dan hasilnya dapat menghalang pertumbuhan jerawat bernanah pada kulit.

5) Vitamin C sebagai penyembuh luka

Vitamin C terbukti dapat mempercepatkan penyembuhan luka pada kulit. Pengambilan vitamin C dapat mengecutkan jerawat dengan cepat. Pengambilan vitamin C bersama vitamin E dan zinc juga dapat memberi kesan dengan lebih pantas.

Best kan manfaat vitamin C kepada kulit kita. Kepada anda yang mengimpikan kulit segar, berseri dan tanpa masalah, cepat2 mula amalkan vitamin C.

Nak tau suplemen vitamin C terbaik di pasaran? Jom klik kat sini untuk berkenalan dengan SR Vita-C Plus™ Shaklee.

KEISTIMEWAAN SHAKLEE

Selamat

Produk yang selamat datang daripada bahan-bahan berkualiti dan itulah yang kami gunakan. Keselamatan mutlak amat penting di Shaklee dan kami tegaskan bahawa standard kami tiada tandingannya.

Terbukti

Para saintis kami sentiasa mencari bahan dan ramuan yang tulen dan mujarab dari alam semulajadi. Mereka juga menyemak terbitan saintifik dan menjalankan kajian mereka sendiri untuk mengesahkan keberkesanan dan kemujaraban produk kami.

Berkesan

Kajian Suplemen Pemakanan Shaklee merupakan satu Kajian perintis terhadap pengguna suplemen pemakanan jangka panjang. Kajian ini membuktikan bahawa mereka yang mengambil suplemen Shaklee memiliki tahap kesihatan yang jauh lebih baik.

KAMI AKAN BANTU ANDA

NASIHAT KESIHATAN

Saya adalah terlatih dan sentiasa mendapat ilmu nutrisi yang tepat dari leader dan ahli team yang rata-ratanya merupakan ahli perubatan profesional, oleh itu saya akan membantu anda membuat pilihan vitamin yang terbaik untuk kesihatan anda.

BELIAN PRODUK

Kami akan memudahkan pembelian produk Shaklee anda samada melalui online mahupun COD. Jangan ragu untuk mendapatkan khidmat kami kerana kami akan memastikan anda mendapat layanan terbaik sepanjang proses pembelian anda.

1) Belian melalui pengedar Shaklee berdaftar

Anda boleh membuat belian produk melalui kak imm kerana saya adalah pengedar Shaklee berdaftar (Shaklee ID : 1257008).

Pembelian boleh dibuat secara online dan kak imm akan mengepos produk belian anda. Bagi anda yang tinggal di kawasan Kota Bharu, Pengkalan Chepa dan Kubang Kerian, kak imm akan menghantar sendiri produk belian ke tangan anda.

2) Belian online secara “self service”

Jika anda sudah biasa dengan pembelian online, anda boleh membuat belian online menggunakan kad debit atau kad kredit anda sendiri. Klik imej Esell di bawah dan anda akan dibawa ke laman Shaklee untuk membeli sendiri produk anda.

3) Belian sendiri di cawangan Shaklee terdekat.

Anda boleh mengunjungi cawangan shaklee terdekat untuk membeli secara walk-in.

Senarai cawangan Shaklee

Head Office : Tingkat 3A, Empire Tower, Subang Jaya
Cawangan Kuala Lumpur : Seksyen 1, Wangsa Maju (area bersebelahan Alpha Angel)
Cawangan Ipoh : Jln Medan Istana, Ipoh Raya
Cawangan Penang : Jln Todak 1, Bandar Seberang Jaya
Cawangan JB : Taman Molek, Johor Bahru
Cawangan Kota Bharu : Jln Sultan Yahya Petra (opposite Billion)
Cawangan Kota Kinabalu : Jalan Lintas, Kota Kinabalu

Harga pembelian anda tertakluk kepada harga runcit yang mana nilainya lebih mahal. Jadi kak imm nasihatkan agar anda mendaftar keahlian Shaklee untuk menikmati penjimatan harga sehingga 20% dan pelbagai lagi bonus yang ditawarkan oleh Shaklee.

DAFTAR KEAHLIAN

Daftar sebagai ahli Shaklee untuk menikmati produk dengan harga yang lebih murah dan pelbagai bonus menanti anda.

Untuk mendaftar sebagai ahli shaklee, anda mempunyai 2 cara iaitu:-

1) Mendaftar online sendiri.

Klik butang di bawah dan anda akan dibawa ke laman Shaklee untuk mengisi borang pendaftaran secara online.

2) Daftar melalui saya.

Anda hanya perlu memberi maklumat yang diperlukan kepada saya dan saya akan menguruskan pendaftaran keahlian anda. Klik Saya Ingin Jadi Ahli Shaklee dan anda akan dibawa berhubung dengan kak imm melalui applikasi Whatsapp.

*Pendaftaran keahlian akan dikenakan yuran keahlian sebanyak RM 79.60

Jika anda masih ada pertanyaan, anda boleh menghubungi kak imm melalui talian whatsapp saya ye. Klik butang whatsapp di bawah ni je.

JANA PENDAPATAN

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, VICTORIES ARE US TEAM (VRUTeam) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel dan leader yang berkaliber. Kami juga adalah susur galur RYG Team yang merupakan team Shaklee nombor satu di Malaysia.

Rakan Shaklee Anda

Hanim Che Hassan (Kak Imm)
Shaklee ID : 1257008
Tel/SMS : +6017 9191 671
WhatsApp : www.wasap.my/60179191671
Shop FB Page: Jomfeelgood.com – Kurus, Mulus, Tulus
Personal FB page : Imm Che Hassan
IG : JomFeelGood bersama CikImm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: