Loading...
INFO VITAMIN

4 TIP MEMILIH SUPLEMEN VITAMIN C YANG BERKUALITI

Dengan lambakan suplemen di pasaran, kita tentu tertanya-tanya bagaimana untuk memilih suplemen yang paling berkualiti dan memenuhi keperluan badan kita. Harini kak imm akan berkongsi dengan anda cara2 memilih suplemen Vitamin C. Jom kita check.

1) Memilih vitamin C dari sumber semulajadi

Tahukah anda terdapat pelbagai jenis “bentuk” suplemen vitamin C di pasaran? Ianya adalah Acid Ascorbic, Sodium Ascorbate dan Calcium Ascorbate. Sodium ascorbate dan calcium ascorbate biasanya dibuat secara sintetik manakala asid ascorbic pula diekstrak dari sumber semula jadi.

Namun begitu, asid ascorbic biasanya bersifat “keras” dan boleh menyebabkan ketidakselesaan pada perut jika diambil berlebihan. Anda boleh memilih asid ascorbic yang diekstrak dari jagung atau ubi beet kerana kedua2 sumber vitamin C ini bersifat lebih lembut berbanding sumber lain.

Pastikan vitamin C semulajadi anda diekstrak dari sumber tumbuhan non GMO ye.

2) Memilih vitamin C yang digandingkan bersama bioflavonoid.

Kesan asid ascorbic bersendirian dikatakan tidak seefisien sodium ascorbate atau calcium ascorbate. Namun begitu, jika anda masih mahu memilih vitamin C semulajadi, anda boleh memilih asid ascorbic yang digandingkan bersama bioflavonoid.

Bioflavonoids, adalah komponen kimia dalam buahan citrus atau rosehip. Kajian membuktikan bioflavonoid berupaya untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C. Bioflavonoid berfungsi untuk mencegah vitamin C dari putus sebelum diserap oleh sel.

3) Memilih vitamin C dengan dos yang optimum

Vitamin C adalah vitamin larut air. Ini bermaksud, vitamin C yang tidak diserap oleh tubuh akan disingkirkan melalui air kencing.

Individu yang sihat hanya boleh menyerap kira-kira 100mg vitamin C sahaja dalam sejam. Manakala individu yang sedang diserang demam, selsema ataupun alergi kegatalan boleh menyerap sehingga 500mg vitamin C dalam sejam.

Oleh itu, adalah lebih baik anda memilih vitamin C yang menyediakan dos kecil dalam satu tablet dan boleh ditelan beberapa kali dalam sehari, berbanding mengambil satu dos besar sekali gus kerana anda hanya akan membazirkan vitamin C dan vitamin C yang tidak diserap akan terus disingkirkan melalui air kencing.

4) Memilih vitamin C tanpa perisa dan pemanis tambahan

Tahukah anda, gula boleh menganggu penyerapan asid ascorbic? Oleh itu, pilih vitamin C anda yang semulajadi tanpa pemanis dan perisa tambahan.

Sumber semulajadi Vitamin C termasuk lada benggala, buahan sitrus, strawberi, buah kiwi, brokoli, jambu batu, betik dan sayuran berdaun hijau.

Anda juga boleh memilih suplemen vitamin C yang diekstrak dari sumber semulajadi seperti SR Vita-C Plus™. Klik untuk baca lebih lanjut.

Anda nak order vitamin C dari kami? Klik butang whatsapp di bawah tau.

KEISTIMEWAAN SHAKLEE

Selamat

Produk yang selamat datang daripada bahan-bahan berkualiti dan itulah yang kami gunakan. Keselamatan mutlak amat penting di Shaklee dan kami tegaskan bahawa standard kami tiada tandingannya.

Terbukti

Para saintis kami sentiasa mencari bahan dan ramuan yang tulen dan mujarab dari alam semulajadi. Mereka juga menyemak terbitan saintifik dan menjalankan kajian mereka sendiri untuk mengesahkan keberkesanan dan kemujaraban produk kami.

Berkesan

Kajian Suplemen Pemakanan Shaklee merupakan satu Kajian perintis terhadap pengguna suplemen pemakanan jangka panjang. Kajian ini membuktikan bahawa mereka yang mengambil suplemen Shaklee memiliki tahap kesihatan yang jauh lebih baik.

KAMI AKAN BANTU ANDA

NASIHAT KESIHATAN

Saya adalah terlatih dan sentiasa mendapat ilmu nutrisi yang tepat dari leader dan ahli team yang rata-ratanya merupakan ahli perubatan profesional, oleh itu saya akan membantu anda membuat pilihan vitamin yang terbaik untuk kesihatan anda.

BELIAN PRODUK

Kami akan memudahkan pembelian produk Shaklee anda samada melalui online mahupun COD. Jangan ragu untuk mendapatkan khidmat kami kerana kami akan memastikan anda mendapat layanan terbaik sepanjang proses pembelian anda.

1) Belian melalui pengedar Shaklee berdaftar

Anda boleh membuat belian produk melalui kak imm kerana saya adalah pengedar Shaklee berdaftar (Shaklee ID : 1257008).

Pembelian boleh dibuat secara online dan kak imm akan mengepos produk belian anda. Bagi anda yang tinggal di kawasan Kota Bharu, Pengkalan Chepa dan Kubang Kerian, kak imm akan menghantar sendiri produk belian ke tangan anda.

2) Belian online secara “self service”

Jika anda sudah biasa dengan pembelian online, anda boleh membuat belian online menggunakan kad debit atau kad kredit anda sendiri. Klik imej Esell di bawah dan anda akan dibawa ke laman Shaklee untuk membeli sendiri produk anda.

3) Belian sendiri di cawangan Shaklee terdekat.

Anda boleh mengunjungi cawangan shaklee terdekat untuk membeli secara walk-in.

Senarai cawangan Shaklee

Head Office : Tingkat 3A, Empire Tower, Subang Jaya
Cawangan Kuala Lumpur : Seksyen 1, Wangsa Maju (area bersebelahan Alpha Angel)
Cawangan Ipoh : Jln Medan Istana, Ipoh Raya
Cawangan Penang : Jln Todak 1, Bandar Seberang Jaya
Cawangan JB : Taman Molek, Johor Bahru
Cawangan Kota Bharu : Jln Sultan Yahya Petra (opposite Billion)
Cawangan Kota Kinabalu : Jalan Lintas, Kota Kinabalu

Harga pembelian anda tertakluk kepada harga runcit yang mana nilainya lebih mahal. Jadi kak imm nasihatkan agar anda mendaftar keahlian Shaklee untuk menikmati penjimatan harga sehingga 20% dan pelbagai lagi bonus yang ditawarkan oleh Shaklee.

DAFTAR KEAHLIAN

Daftar sebagai ahli Shaklee untuk menikmati produk dengan harga yang lebih murah dan pelbagai bonus menanti anda.

Untuk mendaftar sebagai ahli shaklee, anda mempunyai 2 cara iaitu:-

1) Mendaftar online sendiri.

Klik butang di bawah dan anda akan dibawa ke laman Shaklee untuk mengisi borang pendaftaran secara online.

2) Daftar melalui saya.

Anda hanya perlu memberi maklumat yang diperlukan kepada saya dan saya akan menguruskan pendaftaran keahlian anda. Klik Saya Ingin Jadi Ahli Shaklee dan anda akan dibawa berhubung dengan kak imm melalui applikasi Whatsapp.

*Pendaftaran keahlian akan dikenakan yuran keahlian sebanyak RM 79.60

Jika anda masih ada pertanyaan, anda boleh menghubungi kak imm melalui talian whatsapp saya ye. Klik butang whatsapp di bawah ni je.

JANA PENDAPATAN

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, VICTORIES ARE US TEAM (VRUTeam) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel dan leader yang berkaliber. Kami juga adalah susur galur RYG Team yang merupakan team Shaklee nombor satu di Malaysia.

Rakan Shaklee Anda

Hanim Che Hassan (Kak Imm)
Shaklee ID : 1257008
Tel/SMS : +6017 9191 671
WhatsApp : www.wasap.my/60179191671
Shop FB Page: Jomfeelgood.com – Kurus, Mulus, Tulus
Personal FB page : Imm Che Hassan
IG : JomFeelGood bersama CikImm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: