Loading...
INFO VITAMIN

MANFAAT TEKNOLOGI SUSTAINED RELEASE DALAM SR VITA-C PLUS™ SHAKLEE

Apakah maksud sustained release/ pelepasan berperingkat?

Sustained Release (SR) adalah satu teknologi terkini pembuatan suplemen tablet. Suplemen dibuat dengan teknik istimewa agar kandungan vitamin boleh dilepaskan ke dalam badan sedikit demi sedikit dalam suatu tempoh masa tertentu.

Manfaat teknologi SR dalam SR Vita-C Plus™ Shaklee

Sifat umum vitamin C
1) Badan hanya menyerap lebih kurang 100mg vitamin C dalam tempoh masa sejam
2) Vitamin C sangat mudah larut di dalam air. Dos yang berlebihan akan terus disingkirkan melalui air kencing.

Oleh kerana sifat vitamin C ini, teknologi SR digunakan bagi memastikan vitamin C :-

1) Boleh dilepaskan ke dalam badan dengan dos yang optimum dalam tempoh masa tertentu.
2) Mencegah dari pembaziran vitamin C ke dalam air kencing akibat pengambilan dos berlebihan.

Kelebihan lain teknologi SR ialah,

3) Tablet vitamin C boleh dibuat dengan dos maksimum sehingga 500mg~1000mg per tablet. Pengguna hanya perlu mengambil 1 tablet sekali sehari untuk memenuhi keperluan dos harian.

Berbanding vitamin C biasa :-

– 1 tablet perlu mengandungi maksimum 100~200mg vitamin C sahaja. Ini tidak dapat memenuhi keperluan dos harian dan perlu diambil beberapa kali sehari.
– Terdapat tablet vitamin C yang mengandungi dos tinggi di pasaran namun pada hakikatnya hanya 100~200mg vitamin C sahaja dapat diserap oleh badan dan selebihnya disingkirkan melalui air kencing. Pembaziran tau🙄

Cara mengambil SR Vita-C Plus™ Shaklee

S

SR Vita-C Plus™ Shaklee dirumus dengan satu matrix khas dalam tabletnya agar dapat dilepaskan “lapisan demi lapisan” dalam perut. Oleh itu, untuk mendapatkan kesan pelepasan berperingkat, SR Vita-C Plus™ TIDAK BOLEH DIKUNYAH, DIKEMAM, DIHANCURKAN dan sebagainya.

Apakah akan berlaku jika anda mengunyah, mengemam atau menghancurkan vitamin C ketika menelannya? Adakah khasiat vitamin C akan hilang?

Tidak, khasiat vitamin C tidak akan hilang, namun badan anda hanya menyerap lebih kurang 100mg vitamin C sahaja dan yang selebihnya akan disingkirkan. Membazir bukan?

Manipulasi SR Vita-C Plus™

Tahukah anda SR Vita-C Plus™ boleh dimanipulasi menjadi vitamin C biasa?

Pada situasi tertentu seperti serangan selsema, alergi, gegata, dan luka pada kulit, badan kita memerlukan lebih dos vitamin C dari biasa.

Contohnya jika anda diserang gegata, badan memerlukan hampir 300~500mg vitamin C dengan segera untuk melawan histamin(bahan kimia penyebab kegatalan) dengan cepat bagi meredakan kegatalan. Pada situasi ini, anda harus MENGUNYAH @ MENGHANCURKAN SR Vita-C Plus™ agar semua dos vitamin C dapat dibebaskan serentak dan diserap sebanyaknya oleh badan.

Anda digalakkan mengunyah/menghancurkan SR Vita-C Plus™ anda jika anda mendapat serangan selsema, alergi, gegata, dan sebagainya untuk mendapat kesan penyembuhan yang lebih cepat.

Kak imm harap anda semua faham kenapa Shaklee menghasilkan vitamin C dengan teknologi pelepasan berperingkat dan juga mendapat ilmu bagaimana cara untuk mengambil SR Vita-C Plus™ bersesuaian dengan situasi anda.

Nak tahu khasiat SR Vita-C Plus™ kepada badan anda? Jom klik untuk baca lebih lagi info mengenai SR Vita-C Plus™.

Atau anda boleh klik butang whatsapp di bawah ni untuk terus sembang2 dengan kak imm.

KEISTIMEWAAN SHAKLEE

Selamat

Produk yang selamat datang daripada bahan-bahan berkualiti dan itulah yang kami gunakan. Keselamatan mutlak amat penting di Shaklee dan kami tegaskan bahawa standard kami tiada tandingannya.

Terbukti

Para saintis kami sentiasa mencari bahan dan ramuan yang tulen dan mujarab dari alam semulajadi. Mereka juga menyemak terbitan saintifik dan menjalankan kajian mereka sendiri untuk mengesahkan keberkesanan dan kemujaraban produk kami.

Berkesan

Kajian Suplemen Pemakanan Shaklee merupakan satu Kajian perintis terhadap pengguna suplemen pemakanan jangka panjang. Kajian ini membuktikan bahawa mereka yang mengambil suplemen Shaklee memiliki tahap kesihatan yang jauh lebih baik.

KAMI AKAN BANTU ANDA

NASIHAT KESIHATAN

Saya adalah terlatih dan sentiasa mendapat ilmu nutrisi yang tepat dari leader dan ahli team yang rata-ratanya merupakan ahli perubatan profesional, oleh itu saya akan membantu anda membuat pilihan vitamin yang terbaik untuk kesihatan anda.

BELIAN PRODUK

Kami akan memudahkan pembelian produk Shaklee anda samada melalui online mahupun COD. Jangan ragu untuk mendapatkan khidmat kami kerana kami akan memastikan anda mendapat layanan terbaik sepanjang proses pembelian anda.

1) Belian melalui pengedar Shaklee berdaftar

Anda boleh membuat belian produk melalui kak imm kerana saya adalah pengedar Shaklee berdaftar (Shaklee ID : 1257008).

Pembelian boleh dibuat secara online dan kak imm akan mengepos produk belian anda. Bagi anda yang tinggal di kawasan Kota Bharu, Pengkalan Chepa dan Kubang Kerian, kak imm akan menghantar sendiri produk belian ke tangan anda.

2) Belian online secara “self service”

Jika anda sudah biasa dengan pembelian online, anda boleh membuat belian online menggunakan kad debit atau kad kredit anda sendiri. Klik imej Esell di bawah dan anda akan dibawa ke laman Shaklee untuk membeli sendiri produk anda.

3) Belian sendiri di cawangan Shaklee terdekat.

Anda boleh mengunjungi cawangan shaklee terdekat untuk membeli secara walk-in.

Senarai cawangan Shaklee

Head Office : Tingkat 3A, Empire Tower, Subang Jaya
Cawangan Kuala Lumpur : Seksyen 1, Wangsa Maju (area bersebelahan Alpha Angel)
Cawangan Ipoh : Jln Medan Istana, Ipoh Raya
Cawangan Penang : Jln Todak 1, Bandar Seberang Jaya
Cawangan JB : Taman Molek, Johor Bahru
Cawangan Kota Bharu : Jln Sultan Yahya Petra (opposite Billion)
Cawangan Kota Kinabalu : Jalan Lintas, Kota Kinabalu

Harga pembelian anda tertakluk kepada harga runcit yang mana nilainya lebih mahal. Jadi kak imm nasihatkan agar anda mendaftar keahlian Shaklee untuk menikmati penjimatan harga sehingga 20% dan pelbagai lagi bonus yang ditawarkan oleh Shaklee.

DAFTAR KEAHLIAN

Daftar sebagai ahli Shaklee untuk menikmati produk dengan harga yang lebih murah dan pelbagai bonus menanti anda.

Untuk mendaftar sebagai ahli shaklee, anda mempunyai 2 cara iaitu:-

1) Mendaftar online sendiri.

Klik butang di bawah dan anda akan dibawa ke laman Shaklee untuk mengisi borang pendaftaran secara online.

2) Daftar melalui saya.

Anda hanya perlu memberi maklumat yang diperlukan kepada saya dan saya akan menguruskan pendaftaran keahlian anda. Klik Saya Ingin Jadi Ahli Shaklee dan anda akan dibawa berhubung dengan kak imm melalui applikasi Whatsapp.

*Pendaftaran keahlian akan dikenakan yuran keahlian sebanyak RM 79.60

Jika anda masih ada pertanyaan, anda boleh menghubungi kak imm melalui talian whatsapp saya ye. Klik butang whatsapp di bawah ni je.

JANA PENDAPATAN

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, VICTORIES ARE US TEAM (VRUTeam) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel dan leader yang berkaliber. Kami juga adalah susur galur RYG Team yang merupakan team Shaklee nombor satu di Malaysia.

Rakan Shaklee Anda

Hanim Che Hassan (Kak Imm)
Shaklee ID : 1257008
Tel/SMS : +6017 9191 671
WhatsApp : www.wasap.my/60179191671
Shop FB Page: Jomfeelgood.com – Kurus, Mulus, Tulus
Personal FB page : Imm Che Hassan
IG : JomFeelGood bersama CikImm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: